Volver a la lista

Recomanacions pel confinament 

 1. Establir rutines, inclús fent un horari. (link horari Anna).
 2. Mantenir higiene, tant la higiene personal com la de la llar tots els dies, podent incorporar les noves recomanacions.
 3. Realitzar exercici físic. Programa activitats diàries de manteniment de l’estat físic, cadascú segons el seu nivell/dificultat/objectiu.

 4. Alimentació Equilibrada. En la mesura del possible, menjar productes frescos i variats, planificant els menjars per tal d’anar a la compra un cop a la setmana i no malbaratar aliments.
 5. Descansar. Rutina de son, molt important per a sentir-se bé.
 6. Ús de pantalles. Tot i ser útils per a no avorrir-se i per obtenir informació, s’ha de programar igualment el seu contingut i el temps d’us.
 7. Mantenir els contactes socials. Aprofitar les aplicacions i xarxes socials que ho permeten.
 8. Altruisme i generositat. Quedant-nos a casa estem cuidant a que no es propagui a la velocitat que ho faria. Mantenir la tranquil·litat, mostrar seguretat. Tot i que és normal que en certs moments puguem sentir-nos angoixats, preocupats, enfadats, confusos,... Com ho podem fer? Intentem posar atenció en el que podem fer aquí i ara, i deixar de banda escenaris futurs que no controlem o que no coneixem.
 9. Expressar emocions pròpies i escoltar les dels demés. No hem de negar l’impacte emocional que ens genera aquesta situació. Hi haurà moments de parlar i d’altres d’escoltar, ja que tots podem passar per diferents etapes. Malgrat haver circumstàncies diferents, la situació és comuna per a tothom.
 10. Evitar la sobreinformació, i no contribuir a l’expansió de missatges alarmistes.
 11. Potenciar el que és positiu. Segur que hi ha alguns aspectes a recuperar, inclús, a mantenir després.
 12. Informació als nens i joves (link a l’article de com dir-ho als nens). És necessari informar-los adequadament de la situació, sempre adaptant-nos a un llenguatge que puguin entendre. Si no, tendeixen a contestar-se les preguntes sense resposta construint les seves pròpies teories.
 13. Plantejar-se la possible extensió de la duració del confinament. Mantenir tots els escenaris oberts, no tancar-se en un calendari on anar marcant els dies que falten per a tornar a la normalitat total.
 14. Centrar-se en l’aquí i ara.

Punt 

Endevinalla de la setmana

Sabràs resoldre l'endevinalla d'aquesta setmana?

Més informació →

Galeria
© 2019 Iñaki Gutiérrez

Заголовок

Вы можете выбрать стиль текста, его начертание и цвет

Contacte
Contacte