NOVETAT | NOU TALLER DE ROBÒTICA

Els divendres farem tallers de:

  • Robòtica
  • 3D
  • Videojocs

Leer más

TALLERS D'ESTIU 

 

Descarrega l'arxiu .PDF →

Leer más

OBRIM EL DILLUNS 11 









Hola famílies!!!

A partir del proper dilluns 11 de maig i d’acord amb les normatives de desescalada, tornarem a fer sessions presencials al Punt.

Leer más

La història del Jan i el got de la paciència (en dies de Confinament) 



És com si les persones tinguéssim dins nostre un got d’aigua. De vegades passa que aquest got es va omplint i omplint fins que arriba un moment que ja no hi cap més aigua... Aleshores, és quan la persona explota: s’enfada, crida, plora... El got d’aquesta persona ha vessat.


Aquesta metàfora pot servir de control pel nen/a i serveix per visualitzar com està el seu got abans de fer alguna tasca o com ha quedat de ple al final del dia. També pot servir per enviar el missatge als infants que les reaccions dels pares i mestres, moltes vegades no són fruit del seu comportament, sino que han perdut els nervis, és a dir, que el seu got ha vessat. Seguint amb la metàfora, és important adonar-nos i avisar: “el meu got s’està omplint”. Potser evitarem dir o fer alguna cosa que pugui molestar a l’altra persona i evitarem que vessin els gots i que perdem els nervis. 


Tot seguit us explicarem una història on el protagonista, en Jan, viu diferents situacions a casa que el fan estar trist, enfadat, rabiós i que fan que el seu got s’ompli i al final vessa en forma de baralles, crits i plors.





Leer más

Recomanacions pel confinament 

  1. Establir rutines, inclús fent un horari. (link horari Anna).
  2. Mantenir higiene, tant la higiene personal com la de la llar tots els dies, podent incorporar les noves recomanacions.
  3. Realitzar exercici físic. Programa activitats diàries de manteniment de l’estat físic, cadascú segons el seu nivell/dificultat/objectiu.
Leer más

Idees per a persones amb TEA 

- Establir un horari i estructura
  · Pot ajudar a reduir el malestar i l’ansietat de no saber què passarà durant el dia.
  · Podem organitzar l’horari dos vegades al dia, pel matí i després de dinar.
  · Es poden incloure aquelles activitats que nosaltres creiem que són imprescindibles i d’altres que el nen/a pugui escollir.
  · Podem tenir un panell de selecció amb diferents alternatives i que la persona amb TEA decideixi en quin ordre o què vol fer aquell dia.
  · Podem donar l’opció a que el nen/a repeteixi una activitat específica (els seus hobbies) un número determinat de vegades.

Leer más

PESSIGOLLES 

L’any 1943 Leo Kanner va descriure per primera vegada el que seria conegut després com el diagnòstic d’Autisme, ara TEA. Poc temps més tard el psiquiatre Hans Asperger descriu des de Viena a un grup de nens amb intel·ligència i llenguatge peculiars i amb la comunicació i relacions socials deteriorades. Descriuria la Síndrome d’Asperger.

Leer más

El racó del lector 

Avui, tres propostes. Dues d’elles son pels més petits, per entendre una mica què és, què fa, aquest virus que ens té a tots a casa.

Leer más

Com explicar bé als nens el que està succeïnt 

Varis Col·legis Professionals de Psicologia ens recomanen una sèrie de pautes per a explicar adequadament als nens i nenes de 4 a 10 anys què és el COVID-19, què implica i per què no poden sortir al carrer:

Leer más

Temps per pensar, temps per llegir 

Aquesta crisi del covid-19 ha fet sortir el millor de molta gent, es veu dia a dia. Propostes per passar el temps a casa de la millor manera possible, les xarxes socials inundades d’idees, gent oferint gratuïtament o amb reduccions els seus serveis, aplaudiments a les terrasses pels diferents col.lectius que segueixen treballant... No només el personal sanitari, ahir em va arribar una foto amb els instal.ladors d’antenes explicant que estan treballant a tota màquina reforçant les comunicacions que permeten que tots estiguem penjant d’internet, ja sigui lleure o feina. Igualment els camioners, repartidors, carters, sense els quals els supermercats no tindrien què oferir; dependents i caixers del súper, els farmacèutics, els conductors dels transport públic, personal de neteja urbana, altres serveis socials... segur que me’n deixo uns quants.

Leer más

Benvolgudes famílies

Benvolgudes famílies,

Amb el Punt tancat fins a nou avís, us volem seguir acompanyant, així que si necessiteu fer alguna consulta sobre com gestionar alguna situació en aquest moment excepcional, us podeu posar en contacte amb nosaltres per correu o per telèfon.
Seran uns dies en què passareu moltes hores pares i fills, és per aquest motiu que us recomanem fer un HORARI VISUAL, per tal que els vostres fills i filles sàpiguen que han de fer aquell dia i què s’espera d’ells. Establir un horari d’activitats diàries ajudarà a un estable funcionament familiar durant aquestes setmanes.

Leer más